Sanat Atölyesi

SANAT ATÖLYESİ

Sanat Atölyesi, ODTÜ KKK öğrencilerinin yaratıcılık ve becerilerini ortaya koyabilmelerine olanak tanınması ve sosyal açıdan da gelişimlerine katkı sağlanması amacı ile 2007 bahar döneminde kurulmuştur. Sanat Atölyesi katılımcıların atölye ortamında her türlü görsel materyali kullanarak sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamaktadır. Atölye çalışmalarıyla yaratıcılığı geliştirme, farklı, yeni malzemelerle düşünme ve düşünceyi görselleştirme egzersizleri yapılmaktadır.

Kullanım Kuralları

1. Sanat Atölyesi, Güzel Sanatlar Topluluğu üyeleri ve sanat derslerini alan öğrenciler için belirtilen gün ve saatlerde kullanıma açıktır.
  1. Atölye kullanımı Güzel Sanatlar Topluluğu üyeleri için haftada iki gece 19:00-21:00 saatleri arası toplam 4 saattir. Atölyenin haftalık kullanım saatleri ile ilgili bilgi her dönem atölyenin giriş kapısına asılmaktadır.
  1. Atölyeyi kullanan kişiler, mevcut ekipmanların kullanımı ile ilgili teknik bilgiyi, atölye sorumlusu öğretim elemanından ya da atöyedeki asistan öğrencilerden alabilir. Kampusun her yeni akademik döneminin ilk haftasında atölye ile ilgili bilgilendirme sunumları yapılmaktadır. Bu sunumlarda atölye içinde yapılan uygulamalı çalışma alanları ve atölye kullanımı ile ilgili pratik bilgiler verilmektedir.
  1. Sanat Atölyesi kullanıcıları, atölyeyi kullandıkları süre içinde, atölye ekipmanlarından sorumludur. Kullanılan ekipmanlar atölyedeki ders bitiminde kullanan kişiler tarafından temiz ve mevcut düzeni korunarak bırakılmalıdır. Atölye kurallarına uymayanlar sorumlu kişiler tarafından uyarılır.
  1. Sanat Atölyesi kullanıcıları ders ya da kullanım saatleri içerisinde, dersin bitiminden ya da atölyenin kapanma saatinden önce kullanılan kişisel alet ve ekipmanların toparlanması, temizlenmesi ve düzenlenmesi için 10-15 dakika süre ayırmalıdırlar.
  1. Sanat Atölyesinde ekipman ve aletler görevli kişinin gösterdiği şekilde su ile yıkanarak ya da nemli bir bez ile silinerek temizlenir ve raflardaki düzene göre yerine yerleştirilir.
  1. Sanat Atölyesi haftanın üç farklı günü akademik derslerin de sürdürüldüğü bir ortamdır. Bu saatlerde sadece seçmeli sanat dersi alan öğrenciler atölyeyi kullanabilir.