Genel Kurallar

GENEL KURALLAR

• Toplulukların Akademik Danışman imzalı etkinlik dilekçelerini, en az üç hafta önceden Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü’ne vermesi gerekmektedir.(Rektörlük onayının alınmasından sonra, aktivite için gerekli işlemler yapılmaya başlanabilir)
  • Öğrenci topluluklarının hazırladığı etkinlik afişlerinde ODTÜ KKK Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü logosu afişin sol üst köşesinde yer almalıdır. Etkinliğe destek veren resmi bir kurum varsa logosu sağ üst köşeye ODTÜ logosunun karşısına yerleştirilir. Firma, logoları ise afişin altında yer almalıdır. Afişlerde etkinliği düzenleyen topluluğun adı ve varsa logosu mutlaka bulunmalıdır.Afiş üzerinde herhangi bir siyasi partinin adı, sembolü ve kısaltma ve logosu bulunmamalıdır.
  • Toplulukların yurt içi veya yurt dışında bir etkinliğe katılmak istemeleri durumunda etkinliği düzenleyen kurum/kuruluştan resmi davet yazısının Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü’ne verilmesi gerekmektedir.
  • Sponsorluk alınabilecek firmalar konusunda alkollü içecek ve sigara firmaları dışında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
  • Topluluklar firmalarla yapmış olduğu sponsorluk protokollerini, etkinlikten önce Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Üniversite dışı yazışmalar Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü aracılığıyla yapılır.
  • Toplulukların, çevre kirliliğine neden olduğu için özel şartlar dışında el ilanı dağıtmaları uygun görülmemektedir.
  • 2014-2015 eğitim yılında her topluluk için 3.000 TL bütçe ayrılmıştır. (Rektörlüğün onayladığı aktivitelerde kullanılmak kaydıyla) Toplulukların ihtiyaçlarını önceden Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerekmektedir.
  • Davet edilen konukların yol masrafları (otobüs, uçak) topluluğun bütçesinden karşılanmaktadır.
  • Toplulukların düzenleyeceği etkinliklerde basılan bilet/davetiyeler, Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü tarafından damgalanır ve bilet/davetiye sayısı tutanakla belirlenir.