İş Olanakları

İktisadi ve İdari Bilimler Lisans Programları

İş Olanakları
  • ODTÜ-Kuzey Kıbrıs İktisat Programı mezunlarının çalışmakta oldukları işleri görmek için tıklayınız.

• ODTÜ’nün onayı ve güvencesiyle verilen ODTÜ KKK diplomasının getirdiği avantajlardan yararlanan İktisat Programı mezunlarımız gerek mezuniyet öncesinde, gerekse mezuniyetten çok kısa bir süre sonra dünyada, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta çok çeşitli alanlarda iş bulmaktadırlar.

• Finans ve denetim şirketleri ile bankalar başta olmak üzere özel sektör, mezunlarımıza her zaman cazip iş olanakları sunmaktadır.

• Mezunlarımız dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde çeşitli alanlarda yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmektedir.

• Öğrencilerimiz, Türkiye'de Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu, UNCTAD gibi uluslararası kuruluşlarda da çalışma olanakları bulabilecekleri nitelikte bir iktisat eğitimi alarak mezun olmaktadırlar.